lördag 19 december 2009

Karta för Hedda

Vi parkerade vid S i Starta här, just innan man kommer fram till Ängens gård. Sen gick vi in på Hallandsleden, som är bra markerad. Sen ner norr om Grytsjön och Rörsjön (ovanför Rörsjön ligger funkishuset). Vi stötte på skogsvägen som går söderut från Dikarens och höll sen till vänster hela tiden och efter Karlsvik är det bara att följa skogsväg ner till Skärbäck. En bit in i betesmarken går en ny skogsväg upp till Lillsjön, markerad med stolpar, rundar Lillsjön och så stöter man på en bra väg rakt ner mot Angkärr. Sen är det bara att följa bilvägen till utgångspunkten.

5 kommentarer:

Hedda sa...

Men, så rart! Jag återkommer med rapport.

Hedda sa...

Det blev kanske inte helt och fullt enligt kartans angivelser men det var fantastiskt fint och en minnesvärd tur - men jag måste få fråga: finns det verkligen en stig runt sjön? Den kan för all del ha varit övertäckt av snö men det var vid denna punkt som turen fick en annan vändning.

Lennart Erling sa...

Kul att du gick rundan!
Men, vilken sjö menar du? Rörsjön eller Lillsjön? Om det är Lillsjön så var stigen inte så skönjbar kanske, men utmärkt med fyrkantiga stolpar, och precis öster om sjön stöter man på vägen ner mot Angkärr. Var hamnade du?

Hedda sa...

Vid Lillsjön, nedanför funkishuset! Men det blev bra ändå och vi gick upp mot något som jag tror jag har lokaliserat på kartan som Älmebjär, utsikten var hisnande, om än något desorienterande. Då ska jag hålla utkik efter markeringarna längs med sjön nästa gång jag återvänder.

Lennart Erling sa...

Hmm, funkishuset ligger ovanför Rörsjön, inte Lillsjön… När man kommit förbi det, och går västerut, blir stigen ganska diffus innan man stöter på skogsvägen. Min karta var nog lite oklar…
Högst upp på Älmebjär har vi stått några gånger. Utsikten är fantastisk.
I alla fall: gott nytt år!