lördag 1 oktober 2011

Rotsaker

Jag svarade för middagen i kväll. Vi var några fler än vanligt, så till färsbiffarna av keftedes-typ lagade jag till en långpanna med rotsaker. Som såg ut så här innan jag satte in den i ugnen:


Som så ofta under sensommaren och den tidiga hösten gick jag ut i trädgårdslandet och tog upp potatis, morötter, palsternacka och persiljerot. Därtill squash och lök och vitlök. Och tomater från växthuset. Vitlöksklyftor, riven parmesan. Olivolja, salt och svartpeppar. Timjan. In i ugnen. På bordet salt och naturell youghurt.
Vi drack ett grekiskt vin.

(Nej, jag ska inte öppna en matlagningsblogg. Men jag tycker om rotsaker - och ordet "rotsaker")

7 kommentarer:

Eva S sa...

Din matlagning, lika elegant som dina övriga tankar!

Lennart Erling sa...

Åh! [rodnar lätt], tack!

northofsweden sa...

mums!

Lennart Erling sa...

Jo...

Bodil Z sa...

Vackert och ser gott ut. Jag gillar också rotsaker på flera sätt. Själv har jag idag gjort en - betydligt enklare - gryta av paprika, zucchini, lök och underbart tunga tomater.

Bodil Z sa...

utan rotsaker då..

Lennart Erling sa...

"Grönsaker" är också ett ord jag gillar... Och grönsaker odlade runt Medelhavet (eller vid Adriatiska havet) brukar smaka lite mer än här hemma...