söndag 24 februari 2013

Det finns hopp även för de förtappade

Det finns hopp även för de förtappade.
Konditionen är inte den bästa. Men både i går och i dag gav vi oss iväg på ordentliga tvåtimmarsvandringar i det mellanhalländska bokskogsområdet. I går runt Valasjön, i dag i trakten av Skärsjön. Färgerna är sparsmakade.


                               Den isbelagda Skärsjön vid Skärbäck.

Vi gick på skogsvägar och stigar, med skarsnö eller is, som dock inte är något problem om man har de bästa broddarna av finskt fabrikat på vandringsskorna. 
När vi satt med kaffe och lunchmackor på varsin sten i dag tittade solen fram och man kunde sluta ögonen och drömma om våren. Som sagt - det finns hopp.

Bodil skrev om J. M. Coetzees "Elisabeth Costello" och jag blev nyfiken. Och kände ett behov av att läsa något annat än Kertész. I går kväll och i dag har jag läst den. Och borde kunna skriva något. Men det får vänta lite.

3 kommentarer:

Bodil Z sa...

Skärsjön. Där åkte jag en gång skridsko tillsammans med min ungdoms kärlek (jag tror du vet vem, initialerna är DB). Vi åkte alldeles vid kanten tlll det öppna vattnet. Det var i solnedgången.

Lennart Erling sa...

Bodil,
Skärsjön är en vacker sjö, både sommar och vinter. I dag var isen säker, vi såg folk som pimplade. Då, i solnedgången dessutom, var det nog mer farofyllt...

Gabrielle Björnstrand sa...

Broddar - hade jag behövt för länge sen. Och det är inte av fåfänga jag går utan.

Bara glömska, var tusan la jag dem?

Små sjöar i frost är som sagt gudomligt att beskäda!