lördag 22 september 2012

Kort lägesrapport

Morgnarna är mörka och kyliga. Det regnar för mycket. Löken hänger på väggen under brunnshusets takskägg.

Här händer för övrigt inte så mycket utöver den vanliga dagliga lunken. Fast i kväll vankas det havskräftor, ett gott öl och lite snaps.
Vad det nu kan föra med sig.
"Det skadar inte vid många undersökningar att först tänka igenom problemen under ett litet rus och föra anteckningar under tiden. Härefter skall man emellertid fullända arbetet med kallt blod och lugn överläggning. En liten lyftning via vin är gynnsam för sprången i uppfinningen och formuleringen; ordningen och planmässigheten gagnas dock bäst av det ostörda förnuftet."
G. C. Lichtenberg.

7 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Fin lök och bra sentens av Lightenberg.

Hoppas du inte får någon giftig rök på dig; men du är kanske inte i närheten?

Lennart Erling sa...

Halmstad - nej, det är väl 6 mil... Och nu, efter kräftor, öl och snapsar väntar en kort promenad före osten och vinet. Men jag har inte fört några anteckningar...

Gabrielle Björnstrand sa...

Lightenberg -var väl en fin variant. Här bara hostar och nyser vi.

Gabrielle RW sa...

Aha, det blev vin också. Enligt levnadsregeln "Wein auf bier das rat ich dir" (ber om ursäkt för stavning, tyska är inte min starka sida). Tycker också det var en fin bild på lökarna.

Lennart Erling sa...

Gabrielle B: God bätttring!

Gabrielle RW: Engelsmännen, tror jag, tycker tvärtom, "wine after beer is queer"-nånting... Men vi är inte så fina i kanten här, så det blev ett litet glas friskt riesling till brieost, efter en kvällspromenad.

Malou sa...

"Bier auf Wein, das lass mal sein!"
men "Wein auf Bier.."

Lennart Erling sa...

Ja, jag håller på tyskarna...