lördag 8 september 2012

Vandring i vind

Minns ni vårt projekt att vandra längs Hallands kust? Målet är att bit för bit följa kusten, så nära vattnet som möjligt. Det är ett långsiktigt projekt. (Förhoppningsvis inte livslångt.) Detta framstod klart nu i början av september när vi insåg vad vi försummat. Alltså gav vi oss iväg.

Senast, i augusti, gick vi från Särdal till Vilshärad, där vi blev hämtade av B., vid campingen. Nu ställer vi bilen där och börjar gå kustvägen söderut, eftersom vi ändå måste undvika Ringenäs skjutfält.

Efter skjutfältet går vi ner till havet. Framför oss har vi nu fyra kilometer slät sandstrand. Det blåser kraftigt. En kort regnskur avskräcker oss inte. Vi har vinden snett bakifrån och går med lätta steg. För surfarna är det ett perfekt väder.


Över havet söder om Tylön vräker regnet ner.


Vid Tylöbäck går vi upp över sanddynerna och in i strandskogen. Äntligen i lä. Vi går över bron och det innebär att vi når den punkt där en tidigare vandring söderifrån slutade.
Det är ett stort ögonblick. Nu har vi gått hela sträckan från Varbergs fästning till slottet i Halmstad - så när som på en förarglig kilometer med sanka strandbeten mellan Lisereds skär till Koggerudden...


Vi kliver på bussen uppe vid kustvägen och efter knappt tio minuter är vi tillbaka vid bilen i Vilshärad. Om väder och logistiska förutsättningar är gynsamma kommer vi att avverka en del av Laholmsbukten i morgon.


Inga kommentarer: