onsdag 1 augusti 2012

Jag övervinner min naturliga blygsamhet

Jag övervinner min naturliga blygsamhet, eftersom jag uppmanats till det, och länkar till artikeln som uppmärksammar mig som bloggare... (Så länge den nu ligger kvar).

PS: en mer beständig pdf av artikeln finns här.
 
Den ledde till en fördubbling av trafiken här, men en god gissning är att allt efter några dagar återgår till det normala. Jag är ju som jag är och kommer att fortsätta med det.


I går kväll hade vi chansen att bege oss till regnbågens fot för att hitta skatten. Men vi avstod. Det var nog ett riktigt beslut.

11 kommentarer:

Bengt O. sa...

God augusti!

Det var ju en fin intervju för en gångs skull, kanske litet förutsägbara frågor men mycket bra svar. Dina lästips som alltid informativa och välformulerade.

Det finns en länk till till blogg i sidspalten. Man kan ju tycka att det borde vara självklart men som regel brukar dagspressens nätsidor inte ha några länkar till det man skriver om - särskilt inteom det gäller vad t.ex. en bloggare har skrivit.

Grattis alltså!

Lennart Erling sa...

Tack Bengt!
Jag tvekade länge inför det här, men kom bra överens med journalisten och lite linslus är jag väl ändå. Och vi som bloggar vill ju att man läser oss. Men den första nyfikenheten lägger sig nog snart...
Jag frågade om det där med länkning till bloggen och det var inga problem. Å andra sidan hamnar jag överst i Google både på personnamn och olika kombinationer av bloggnamnet. God sökmotoroptimering, eller vad det heter...

Einar J sa...

Roligt att du uppmärksammades på detta sät! Att dina tips på läsning var helt i min egen smak var ju inte någon överraskning heller.

Karin S sa...

Grattis Lennart!

Håller med Bengt, det blev bra alltsammans. Och kul att Roth kom med, det är han väl värd.

Lennart Erling sa...

Tack Einar och Karin - men egentligen är det ju bl a era influenser som gör att jag hittar intressanta författare att skriva om... Kloka bloggare är bättre än månget universitet.

Gabrielle Björnstrand sa...

Lennart, du framstår som något så ovanligt som en fin människa.
Och läst dig och dina synpunkter har jag ju länge gjort, för att du formulerar dig så omsorgsfullt. Så grattis. Nu ska jag googla på dig. Innan fjällen och vännerna här tar kvällen i anspråk.

Lennart Erling sa...

Gabrielle, tack! - men jag är bara en människa behäftad med fel som alla andra - det är inte utan orsak jag har Montaigne-citatet som vägledning. Jag tar hänsyn till allmänheten när jag framställer mig själv…
Och du ska veta att det inte var någon falsk blygsamhet som fick mig att säga att de flesta av mina bloggvänner - bland dem du - skriver bättre, roligare och mer än jag.

Björn Nilsson sa...

Grattis! Behäftad med hängmatta är du också, en av de få saker som får mig att bli avundsjuk på andra människor. Men det får jag komma över på något sätt. Blogga på!

Adam Sjöberg sa...

Grattis till artikeln! Kommer verkligen följa den här bloggen. Är en kille på 18 år som just upptäckt att det finns andra böcker än de Tolkien skrivit. Kommer nog titta in och leta lästips! Läser The Shining just nu, men känner nog att jag ska hålla mig mer till böcker som ger mig något som läsare, och inte bara underhållning. Då verkar din blogg perfekt. Har sneglat på Paradise Lost av John Milton och så vidare, djupare läsning!

Lennart Erling sa...

Björn, tack! Har du försökt med hängmatta på balkongen? Eller mellan två krokar i vardagsrumsväggarna?

Lennart Erling sa...

Adam, tack för din kommentar, den gör mig verkligen glad! Du är inne på rätt väg. Jag vet, för det är inte så längesen jag var 18 år ;-)... Det är väldigt roligt att nya läsare hittar till bloggen. Jag hoppas du hittar något av värde där i fortsättningen.