söndag 2 maj 2021

Storspoven

Dagarna går. Trädgårdsarbete, text- och bildredigering, vandring. Ingen läsning. Det får bli en pausbild. Härom dan när vi satt med en kopp kaffe i solen hörde vi storspoven för första gången i år. Och här är den, ute på Sandgärdet. 
9 kommentarer:

Gunnel sa...

Vilken fin bild! Är det en målning eller ett fotografi? Storspoven är vacker med sin ovanliga näbb som ser opraktisk ut men som säkerligen inte är det. Jag tycker om spräckligheten både i fågelns fjädrar och i det ljust absintgröna gräset. Fina skiftningar. Är du upphovsman till bilden? Gunnel.

Lennart Erling sa...

Tack! Det är ett foto som jag tagit. Spoven gick lite oroligt omkring ute i sädesfältet. Teleobjektiv och starkt solljus (och lite dålig skärpa) gör att det nästan ser ut som en målning.

Gunnel sa...

Det är skickligt att måla så att det ser ut som ett fotografi. Likaledes skickligt, men kanske mindre uppmärksammat generellt, är att fotografera så att det ser ut som en målning. G.

Gabrielle Björnstrand sa...

Fin bild på en vacker fågel. Tänk att de till och med har anlänt till Lappland nu. Önskar jag var en storspov.

Gunnel sa...

Gabrielle, jag önskar också att jag var en storspov. Jag har lapplandslängtan, är"bergtagen" för att tala med Thomas Mann, trots att jag bor 100 meter från havet i Blekinge. Jag tror att man längtar till den natur och det landskap som motsvarar ens själ (?). Mvh Gunnel.

Gabrielle Björnstrand sa...

Gunnel: Fint. Jag har sen 33 år en stor del av mitt hjärta i Lappland. Hoppas och tror jag ska komma iväg det här sommarhalvåret. Kanske du också?

Gunnel sa...

Hej Gabrielle! Nej, tyvärr ska jag inte resa till Lappland, men jag önskar att det vore så. Ska istället på sedvanlig resa till svärfar i Dalarna! Får jag lov att fråga varför du sedan så många år har en stor del av ditt hjärta i Lappland? Mvh Gunnel.

Gabrielle Björnstrand sa...

Hej igen Gunnel,

Jag har helt enkelt rest dit upp med jämna mellanrum under många år. Har även vänner där uppe.

Gunnel sa...

Hej Gabrielle! Det låter underbart. Fjällvärlden är något alldeles extra. Personligen har jag alltid tyckt att ju länge nordväst i Sverige man kommer, desto vackrare och mer "dramatiskt" landskap blir det. Mvh Gunnel i Blekinge.