lördag 18 januari 2020

Ännu en etapp på Hallandsleden

I torsdags var det dags för ännu en etapp på Hallandsleden. Denna gång från Strucksjö och ner till Strängbetong i Veddige. Mestadels skogsvägar, men också en del stig, och hela vägen bara skog. Tyvärr en hel del fula kalhyggen. Tyst och stilla. Inte ett hus och vi mötte bara en människa, en skogsmaskinförare som satt i sin bli och åt lunch.

Sträckan blev lite längre än planerat. När vi kom fram till bäcken som avvattnar Stora Ärsjön var flödet så kraftigt att vi inte kunde ta oss över torrskodda. Det fanns bara en sak att göra. Vända om och göra en kringgående rörelse runt Abborrvattnet och Stora Dammsjön och en sista bit i obanad terräng under en klippbrant och fram till andra sidan bäcken. Fyra och en halv kilometer extra - en enkel match för friskvårdande pensionärer.


Vi hade startat senare än vanligt så när vi, trötta men mycket nöjda, nådde målet efter drygt femton kilometer hade det redan börjat skymma.Man kan undra hur dessa stormfällda tallar över huvud taget kunnat växa så här direkt på hälleberget.


2 kommentarer:

Gabrielle Björnstrand sa...

Herregud så flitiga vandrare ni är. Så där mycket har jag inte cykat/vandrat sen 2016. Men det ska ändras på det. Dock slår jag aldrig era rekord, och det är inte heller det vi är här för.

Lennart Erling sa...

Nej, någon tävlan med rekordslående är inte inte tal om. Vi tar oss fram i lugn takt. Att gå och andas och lära känna landskapet med alla sinnen är rena hälsokuren. Och i sällskap med ornitologiskt och botaniskt kunniga vänner är det extra lärorikt för en okunnig.