lördag 21 november 2009

Sic Transit Gloria Mundi

Jag känner inte Gloria Mundi personligen, men hon används ju ofta som exempel på att all jordisk skönhet förgås, så jag tar mig friheten att anspela på henne här. Minns ni Novemberrosen? Så här ser den ut nu.


Vi kom iväg lite för sent på dagens skogsvandring från Ängens gård mellan Kalvsjön och Valasjön, runt Grytsjön och Rörsjön, ner mot Skärbäck och förbi Lillsjön, så när vi kom ner till vägen vid Angkärr var det redan skymning. När vi sen kom till bilen var det mörkt. Men inget går upp mot den goda känslan i kroppen efter nästan tre timmars vandring.
Vid Rörsjön lade vi märke till detta funktionalistiska nybygge uppe i ett kalhygge med utsikt över sjön


För övrigt är mitt läsande inne i ett mycket långsamt flytande tempo. Jag är ungefär halvvägs genom Italo Svevos "Zenos bekännelser" och jag vill egentligen inte komma framåt fortare. Jag läser med fascination om den odrägligt självcentrerade Zeno Cosini, notorisk otrogen äkta man med en kvinnosyn som med dagens mått lämnar en hel del övrigt att önska. Han är så fast i sina inbillningar att jag tror att den bedragna hustrun Augusta egentligen genomskådar honom och vinner i det långa loppet. Vi får se.


6 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Ja, man känner sig nog lite vissen så här års även om man inte är blomma.

Mystisk skapelse på nedre bilden. Är det arkitekt Wingårdh som varit framme igen?

Lennart Erling sa...

Sommarstugan ligger ganska ödsligt mitt ute i skogen, vid vägs ände. Den är byggd på plintar, med stora glasfasader ut mot sjön. Arkitekt - inte en aning, men i mina ögon väldigt funkis...

Unknown sa...

Påminner en del om de hus som snövit ritar:

http://www.snovit.nu/index.html

Lennart Erling sa...

Stefanie,
inte alls olikt Kloker eller Trötter... Fina hus!

Anonym sa...

Du säger så lite om boken men ändå måste jag läsa den. För att se om Zeno är likadan som männen i min nuvarande bok. Männen liksom flyter ut över alla bredder i "Yacoubians hus" och jag förfasas mycket över dessa egyptiska feta mustaschbärande sluskiga karlar. Men jag måste ändå läsa vidare för det är en helt annan kultur än min.

Lennart Erling sa...

Anonym:
Jag kommer att skriva något om "Zenos bekännelser" när jag lyckats avsluta den. Det dröjer några dagar, minst. Jag vill inte bygga upp några förväntningar, det blir nog lika ordknappt som alltid. Men det är verkligen en mycket bra bok...