söndag 10 juli 2011

Pausbild

Jag har inte läst en rad på ett bra tag. Därför denna pausbild. 
Är det någon som kan rekommendera god läsning? Eller har jag tömt mitt mått? Hemska tanke!

Posted by Picasa

6 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag har massa godsaker i min hylla, mest fruntimmer från 1800-talet, även lite om Winston Churchill.. irländska poeter.

Björn Nilsson sa...

Strindbergsår nästa år, varför inte ladda upp med några volymer August?

Ett sätt att återställa läslusten kan ju vara att läsa några lättviktiga deckare för att så att säga rensa rören. Eller kolla om du kan få tag på samlingsvolymen med Falstaff, fakirs Vitterlek (teckningar av Poul Ströyer). Det är humor det!

Leonardo sa...

Som en åldrande man återvänder jag allt mer till att läsa mina gamla utvalda böcker som tål att läsas om. Det var Emerson eller möjligen Vilhelm Ekelund som menade att det finns egentligen bara fyra-fem böcker som är värda att läsa, men i gengäld tål dessa att läsas hur många gånger som helst och varje gång där finna något nytt.
Rekommenderar t ex Nikolaj Berdjajev "Vägar till självkännedom".

Gabrielle RW sa...

Hm, boktips.... Tar enklaste vägen och rekommenderar den bok jag just nu läser själv: Plainsong av Kent Haruf. Känner inte alls till denna författare sen tidigare men tycker om boken.

Gabrielle Björnstrand sa...

Fina frodiga riddarsporrar!

Själv ligger jag också lågt med läsandet just nu. Att simma som en groda känns mer uppfriskande för hjärnan, och allt annat.

Det susar i säven kanske vore något, för en lullande sommartyp. Bara jag tänker på det börjar jag längta efter vad grävlingen sa.

I alla fall: Le Clezios Öken ser väldigt stängd ut där den ligger bredvid sängen. Men jag tror den kan passa för läsning tre sidor om dan. Här är vi inte glupska.

Lennart Erling sa...

Tack for alla för alla tips!
Kanske ligger felet i att jag tappat glupskheten? Kanske är jag för gammal för slukandet, kanske ska jag ägna mig åt omläsning, som Leonardo, eller läsa tre sidor om dan? Eller inte alls? Är det så nödvändigt att läsa? Simma ska jag dock inte göra… förrän det blir 25 grader varmt i havet.
Vad det blev? I eftermiddags blev det omläsning, en av Carl Fries böcker om landskap, odling och historia, "Europas morgon". Det är inte första gången jag återvänder till den.