söndag 18 januari 2009

Svar till Bodil...

Möjligheten att illustrera med flygfoto gör att jag svarar här...
Drottning Blankas plats är den lilla parken vid 1. Där finns en liten staty, "Askungen", tror jag. Vid 2 låg Caltexmacken, där är parkeringsplatser nu. Den revs nog under sextiotalet. Och vid 3 Rosenfredsskolan.

6 kommentarer:

Bodil Z sa...

Tack,
vad fint! Ja, det är den platsen jag tänkte på och jag vet också vilken staty du menar.

Var det inte en möbelaffär i det där stora huset tvärs över? (Om du förstår vad jag menar.) Och sålde de inte träskor i ett litet hus strax intill Caltex-macken i riktning mot Pilhagen?

Lennart Erling sa...

Jo, Bröderna Carlssons möbelaffär, den finns fortfarande, men med nytt namn, Europa-möbler. Och jag minns också ett gult litet trähus ganska mittemot Rosenfredsskolan där man sålde träskor. Huset är nog rivet eller renoverat nu. Jag ska gå en lunchpromenad i morgon om jag hinner, och ta kameran med.
Hmmm, du lyckas verkligen väcka nostalgin hos mig...

Bodil Z sa...

Visar du kanske bilderna sedan?

PS Gick du också i Rosenfredsskolan?

Lennart Erling sa...

Nej, jag (född 50) gick åttaårig folkskola på Hagaskolan, innan jag som fjortonåring 1965 började arbeta på Fototjänst/Atelje Ågren på Kyrkogatan/Borgmästargatan.
Jag har en Flickr-sida, där kan jag lägga bilder.

Bodil Z sa...

Jaså Hagaskolan. Hade du kanske Marianne Dagermo då?

Ågren minns jag.

jag tittar gärna på bilderna du lägger ut.

Anonym sa...

太極峽谷,磐石營地,九族文化村,風櫃斗,雅築沙里仙溫泉,蛇窯蟬說,合歡山,嘉南八卦窯,糯米石橋,震災紀念公園,芙蓉瀑布,水鳥保護區,牛耳藝術渡假村,敷榮堂,登瀛書院,木屐蘭溪谷,木生昆蟲館,泰雅渡假村,惠蓀林場,水沙連古道,台一生態教育休閒農場,清境農場,生態農場,豐年靈芝菇,錦吉昆蟲館
奧萬大,埔里酒廠,埔里鯉魚潭,中台禪寺,台灣地理中心碑,九族文化村,玉山國家公園,合歡山,日月潭,田尾公路花園,新百果山,鹿港龍山寺,台灣民俗村,鹿港天后宮,溪頭森林,廬山溫泉,草嶺風景區,劍湖山世界,北港朝天宮,三條崙海水浴場,夏威夷,池南森林遊樂區,鯉魚潭,太魯閣,秀姑巒溪,長春祠,大佛風景區,東勢林場,古奇峰,五指山風景區,海水浴場,六福村,秀姑巒溪,石梯坪,磯崎灣,掃叭石柱,七星潭,小叮噹科學園區,大聖渡假,三義木雕博物館,谷關風景區,武陵農場,大坑風景區,亞哥花園,崎頂海水浴場