onsdag 16 september 2009

Hallands kust


Detta fantastiska septemberväder! Som en liten del i vårt, mycket långsiktiga, vandringsprojekt Gå längs Hallands kust gick vi igår i en underbar eftermiddagssol längs stranden söderut, från Galtabäcks hamn till Törlans utlopp i Björkäng. Först genom strandbeten med nyfikna kvigor. Sedan på sandstranden. Det var lågvatten. Så lågt att om man tog av sig byxorna så kunde man vada över Tvååkersåns utlopp vid Utteros.
Klicka på bilderna för större format!

5 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

Åh, det är nästan så man kan tro att Alf Hambe kommer någonstans därborta, i sällskap med Den Gröne Greven, kunge Inge av Ingeland och andra märkliga halländska personer. Och vad gör de? Vragar kanske, medan de unisont stämmer upp Hambes fina Vragarvisa?

Lennart Erling sa...

Vårt vragande gav inget tillskott till ekonomin. Mest plastflaskor och annat skräp.
Vi kanske stöter på Hambe lite längre söderut, vid Kajsas udde...

Anonym sa...

Gotte! Sån't gör liver värt att leva. Ströva, strosa, flanera, bara kolla in och vara...

Kurt sa...

Stranden längs kusten är ju bara tillgänglig på detta sätt i Halland, Skåne och delvis på Öland och Gotland. Annars är det ju oftast något som hindrar så att man inte kan vandra längre sträckor längs stranden, skog, vass eller klippor. Ett enkelt sätt är att bara åka buss till en ort vid havet och vandra till en annan ort längs stranden, förutom en del transportsträckor genom industriområden i städerna, så fungerar det mycket bra. Man kan ju t ex mer eller mindre vandra runt hela Skånes kust.

Lennart Erling sa...

Kurt:
Norr om Varberg är inte så lätt att följa kusten, det är mycket sanka områden och klippor. Söderut, däremot, är det fritt fram, även om det inte alltid är så lättgånget som på sandstranden vid Björkäng.