torsdag 1 april 2010

Allan Pettersson

Skärtorsdag kväll. Regn och mörker. En god höglandswhisky och Allan Petterssons sjunde symfoni. The soundtrack of my life, skulle jag säga, om det inte vore upptaget. Jag skruvas ner, bekräftas i mitt yttersta svårmod och lyfts av stråkarna till ett slags försoning. Lyssna till finalen här. (Bortse från de där jävla segelbåtarna).

5 kommentarer:

Gabrielle sa...

Tack. Vackert.
Gick bra att lyssna på även utan whisky så här mitt på långfredagen. Det fick bli en välbehövlig paus mitt i idoget scannande av gamla bilder på en anhörig som inte finns mer. Kändes bra för själen att lyssna på Allan Pettersson.

Lennart Erling sa...

Varsågod!
Sjunde symfonin är ett mentalt reningsbad för mig, som jag tar till då och då, med eller utan whisky. Nu var det (nästan) av nöden. Lyssna på hela, det är en hissnande upplevelse...

Bengt O. sa...

Fina bilder, fin musik. Men degraderar inte bilderna symfonin till bakgrundsmusik"?

Lennart Erling sa...

Bengt:
Jo, solnedgångs- och segelbåtsbilderna (som jag varnade för) var förfärliga. Men jag ville ha med ljudfilen. Kanske fotona från Söder ändå var motiverade. Jag minns miljöerna från den där TV-dokumentären om AP av vem-det-nu-var, som grep mig oerhört. Undrar om den finns på nätet? (Frågar jag för att någon ska hitta den åt mig...)

northofsweden sa...

Jag gillar detta:

"Bortse från de där jävla segelbåtarna"

Ja, varför ska man pynta allt?